Suroviny:
750g másla
4 vejce
moučkový cukr
rum nebo vaječný likér
Postup:
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
- Do vyšší mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr podle chuti,
v horké vodní lázni DLOUHO (minimálně 15 minut) šleháme elektrickým mixérem.
- Až je pěna hodně hustá, vyndáme z vodní lázně a šleháme
do částečného zchladnutí.
- Ve větší míse našleháme máslo a pomalu za stálého šlehání vajíčka.
Pokud by se krém hodně roztékal (vajíčka byla málo zchlazená),
tak jej dáme na chvíli do chladničky.
- Přidáme podle chuti rum nebo likér, pokud je málo sladký, přidáme cukr.
Vše dobře promixujeme.
- Můžeme barvit potravinářskými barvivy.
Krém lze v plastové dóze i zmrazit, pokud nám zbude, ale před použitím
do dortu jej musíme při pokojové teplotě nechat změknout a opět promixovat.