Logo

Světlý máslový krém

Recepty
Škola pečení
Soutěže
Soutěže na netu
Tipy a rady

Zpět

Suroviny:

750g másla
4 vejce
moučkový cukr
rum nebo vaječný likér

Postup:

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

  2. Do vyšší mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr podle chuti,
    v horké vodní lázni DLOUHO (minimálně 15 minut) šleháme elektrickým mixérem.

  3. Až je pěna hodně hustá, vyndáme z vodní lázně a šleháme
    do částečného zchladnutí.

  4. Ve větší míse našleháme máslo a pomalu za stálého šlehání vajíčka.
    Pokud by se krém hodně roztékal (vajíčka byla málo zchlazená),
    tak jej dáme na chvíli do chladničky.

  5. Přidáme podle chuti rum nebo likér, pokud je málo sladký, přidáme cukr.
    Vše dobře promixujeme.

  6. Můžeme barvit potravinářskými barvivy.


Krém lze v plastové dóze i zmrazit, pokud nám zbude, ale před použitím
do dortu jej musíme při pokojové teplotě nechat změknout a opět promixovat.