Logo

Čokoládový máslový krém

Recepty
Škola pečení
Soutěže
Soutěže na netu
Tipy a rady

Zpět

Suroviny:

750g másla
6 vajec
moučkový cukr
200g čokolády na vaření (nejlépe Orion)
práškové kakao
rum

Postup:

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

  2. V hrnečku ve vodní lázni roztopíme čokoládu a necháme vychladnout.

  3. Do vyšší mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr podle chuti,
    v horké vodní lázni DLOUHO (minimálně 15 minut) šleháme elektrickým
    mixérem.

  4. Až je pěna hodně hustá, vyndáme z vodní lázně a šleháme
    do částečného zchladnutí.

  5. Ve větší míse našleháme máslo, přilijeme čokoládu a pomalu
    za stálého šlehání vajíčka. Pokud by se krém hodně roztékal
    (vajíčka byla málo zchlazená), tak jej dáme na chvíli do chladničky.

  6. Přidáme podle chuti rum, dobarvíme kakaovým práškem,
    pokud je málo sladký, přidáme cukr. Vše dobře promixujeme.


Krém můžeme v plastové doze i zmrazit, pokud nám zbude, ale před použitím
do dortu jej musíme při pokojové teplotě nechat změknout a opět promixovat.