Suroviny:
750g másla
6 vajec
moučkový cukr
200g čokolády na vaření (nejlépe Orion)
práškové kakao
rum
Postup:
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
- V hrnečku ve vodní lázni roztopíme čokoládu a necháme vychladnout.
- Do vyšší mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr podle chuti,
v horké vodní lázni DLOUHO (minimálně 15 minut) šleháme elektrickým
mixérem.
- Až je pěna hodně hustá, vyndáme z vodní lázně a šleháme
do částečného zchladnutí.
- Ve větší míse našleháme máslo, přilijeme čokoládu a pomalu
za stálého šlehání vajíčka. Pokud by se krém hodně roztékal
(vajíčka byla málo zchlazená), tak jej dáme na chvíli do chladničky.
- Přidáme podle chuti rum, dobarvíme kakaovým práškem,
pokud je málo sladký, přidáme cukr. Vše dobře promixujeme.
Krém můžeme v plastové doze i zmrazit, pokud nám zbude, ale před použitím
do dortu jej musíme při pokojové teplotě nechat změknout a opět promixovat.