Logo

Babiččina bramboračka

Recepty
Škola pečení
Soutěže
Soutěže na netu
Tipy a rady

Suroviny:

5 středně velkých brambor
3-5 mrkví
1 petržel
1 větší cibule
lžíce sádla
hladká mouka
sůl, pepř, nové koření, kmín, bobkový list
kostka masoxu
hrst sušených hub

Postup:

Oloupané brambory, mrkve a petržel nakrájíme na kousky a uvaříme
s kořením doměkka. Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme mouku
a vytvoříme zásmažku. Přidáme k polévce.
Povaříme, pak rozmačkáme nebo propasírujeme.
Podle potřeby dochutíme masoxem, přidáme sušené houby a krátce povaříme
Výsledná polévka musí být hustá, výborně chutná s krajícem čerstvého
chleba namazaným domácím sádlem.

Dobrou chuť!